Turisme de qualitat, enoturisme i gastronomia, grans apostes de la quarta edició del Mediterranean Tourism Meeting de Tarragona
maig 7, 2018María Blasco, Rafael Matesanz, Carlos Latre, Risto Mejide i Mireia Torres, entre els premiats dels XII Gaudí Gresol
juny 13, 2018El simpòsium dóna claus sobre els reptes de futur del sector i les accions per captar turisme de qualitat
El IV Mediterranean Tourism Meeting està organitzat conjuntament
pel Patronat de Turisme de Tarragona i l’Open Energy Institute
Tarragona, 24 de maig. El IV Mediterranean Tourism Meeting ha congregat avui, a Tarragona, a un grup de prestigiosos especialistes que, davant un centenar de professionals del turisme, han abordat la situació actual del sector i han proposat idees de futur, amb l’objectiu de reforçar l’estratègia per diversificar l’oferta i captar turisme de qualitat al territori. El simpòsium, que ha tingut lloc durant tot el matí al Teatret del Serrallo, en el Moll de Pescadors del Port tarragoní, ha posat en valor la relació entre turisme i smart cities com a binomi d’èxit, alhora que ha remarcat el potencial de l’enoturisme i la gastronomia mediterrània com sòlides apostes de present i de futur per a la indústria turística. La iniciativa ha estat un gran èxit de participació i ha assolit sobradament els objectius fixats com a fòrum de debat i generador de propostes que contribueixin a que les empreses turístiques siguin cada cop més competitives.
El Mediterranean Tourism Meeting està organitzat conjuntament pel Patronat de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona i l’Open Energy Institute, amb la col·laboració del Port de Tarragona, la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City de la URV, Ferrovial Servicios, Vermut Yzaguirre i Onda Cero, mentre que Bamboo Comunicació s’encarrega de la secretaria tècnica de l’esdeveniment. L’acte d’inauguració ha estat presidit per la tinenta d’alcalde de Turisme i Pla Estratègic de l’Ajuntament de Tarragona, Inmaculada Rodríguez, a qui han acompanyat el president d’Open Energy Institute, Robert Moragues, el cap d’Operacions de Creuers del Port de Tarragona, Jordi Miquel Sendra, i la diputada de Tarragona Immaculada Costa.
Tot seguit han començat les ponències d’una jornada estructurada en quatre blocs: Turisme de Qualitat; Turisme i Smart Cities, Binomi d’Èxit; Món del Vi i Món de la Gastronomia. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, ha estat l’encarregat de clausurar el simpòsium. Finalment, hi ha hagut una degustació de vermut i un dinar de networking opcional per als assistents. La finalitat d’aquest fòrum és posar de manifest els nous reptes i oportunitats que té per davant el sector turístic i proporcionar les claus per augmentar la seva competitivitat. La cita, partint del concepte de smart city, reforça els valors del turisme intel·ligent, associats a dos distintius essencials del territori, com són el món del vi i la gastronomia mediterrània.
Ponents
El primer bloc, dedicat al Turisme de Qualitat, ha comptat amb la participació del director general del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) i doctor en Economia, Miquel Puig; el soci Travel, Hospitality, Leisure & Transport de Deloitte, Jorge Schoenenberger, i la Passenger Services Manager de BC Tours, Sara Aran, qui ha parlat sobre els creuers prèmium.
El segon bloc, presentat pel director de la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City de la URV, Santiago Castellà, ha estat protagonitzat per Carmelo Torres, gerent d’Almería Turística, i Rosa María Sanchis, gerent de Ferrovial Servicios, Departament Smart Cities. Tots dos han analitzat els avantatges de combinar el turisme amb el concepte de ciutat intel·ligent. A continuació, ha arribat el torn de la taula del Món del Vi, on han participat l’Elias Gil, propietari de Les Vinyes del Convent d’Horta de Sant Joan, i la Merche Dalmau, propietària i gerent de Clos Galena.
El bloc gastronòmic ha estat protagonitzat per en Jaume Drudis, xef del Restaurant Bruixes de Burriac i director gastronòmic d’Unilever per a Europa, i pel cap de sala i copropietari del restaurant tarragoní del Serrallo Ca l’Eulàlia, Òscar Gurrea. Finalment, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, ha fet la intervenció de clausura.
Les ponències d’aquest matí s’han dut a terme en presència d’un centenar de professionals del món de l’empresa, l’administració i la universitat, entre altres, que prèviament s’havien inscrit a la jornada.
Almeria, ciutat convidada
Enguany, Almeria ha estat la ciutat convidada al Mediterranean Tourism Meeting, representada per Carmelo Torres, gerent d’Almeria Turística, qui en la seva intervenció ha donat a conèixer les línies de futur del pla estratègic dissenyat per Almeria a fi de captar turisme de qualitat apostant per un model de ciutat intel·ligent.