El V Mediterranean Tourism Meeting impulsa el turisme de qualitat, la gastronomia mediterrània i l’enoturisme a Tarragona
març 27, 2019L’escriptor Guillem Rosselló guanya el XXXI Premi Literari ‘Vila d’Ascó’ 2019
maig 14, 2019La trobada, que ha tornat a resultar un gran èxit, dóna a conèixer l’experiència del Basque Culinary Center i destaca la importància d’apostar per la gastronomia i l’enoturisme del territori
El turisme d’esport i natura, de salut i benestar, i religiós, cultural i d’art figuren entre els nínxols a potenciar, a part de creuers, trobades professionals i fins i tot casaments internacionals
Tarragona, 3 d’abril. El V Mediterranean Tourism Meeting ha congregat avui a Tarragona prestigiosos experts que han aportat importants claus a fi de reforçar el sector turístic i atraure més turisme de qualitat al territori. Els especialistes han apostat per potenciar decididament la gastronomia mediterrània i l’enoturisme, amb l’objectiu de captar més visitants i posar a la seva disposició, aprofitant totes les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies, experiències turístiques cada vegada més personalitzades.
Així mateix, i davant un centenar de professionals, empresaris i membres de l’Administració i del món universitari i formatiu, entre d’altres, que han omplert la sala del Teatret del Serrallo, els ponents han assenyalat la importància d’obrir o impulsar nous nínxols de mercat. Entre les tendències de present i de futur han citat el turisme d’esport i natura, de salut i benestar, religiós, cultural i d’art, i fins i tot el que té a veure amb casaments de parelles d’arreu del món, en especial de l’Índia, que, per qualsevol circumstància, poden escollir Tarragona o altres punts de Catalunya com a lloc per celebrar el seu enllaç matrimonial.
El cas del Basque Culinary Center
La cinquena edició del Mediterranean Tourism Meeting, que ha esdevingut un gran èxit, ha comptat amb la presència destacada del Basque Culinary Center, una institució pionera a nivell mundial al món de la gastronomia, amb la qual s’han involucrat bona part dels xefs més reconeguts des de la seva creació. La directora de Màsters i Cursos del centre, Idoia Calleja, ha explicat la filosofia d’aquesta entitat única, així com el camí que ha recorregut, i també com a través de la gastronomia es pot assolir més turisme de qualitat.
El Mediterranean Tourism Meeting està organitzat conjuntament pel Patronat de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona i l’Open Energy Institute, amb la col·laboració del Port de Tarragona, la Diputació de Tarragona, la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean Region de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i Ferrovial Servicios. La jornada ha començat a les 9.30 hores, amb l’acte d’inauguració, que ha estat presidit per la tinenta d’alcalde de Turisme i Pla Estratègic de l’Ajuntament de Tarragona, Inmaculada Rodríguez.
A continuació, s’han iniciat les ponències previstes, que s’han estructurat en tres blocs: Turisme Sostenible i de Qualitat, Gastronomia i Enoturisme, i Noves Tendències, Nous Comportaments. Entre els temes que s’han abordat figuren els nous nínxols de mercat i les tendències de futur d’una activitat clau per al territori.
Ponents de prestigi
La trobada ha comptat amb la participació del xef del restaurant Les Moles d’Ulldecona, Jeroni Castell; el professor de la URV Jaume Salvat, expert en enoturisme; l’exdirector de Turisme de Barcelona i president de Leitat Technological, Jordi William Carnes; el gerent d’Administracions Locals de Ferrovial i responsable de Pedalem Barcelona, Roger Junqueras, qui ha parlat sobre mobilitat i, en concret, sobre el ‘Bicing Barcelona’; la directora general de l’hotel The Westing Bonmont Golf Resort & Spa, María Rosa Barcia, i el director general d’Ogilvy Barcelona, Jordi Urbea, qui ha posat en valor les experiències turístiques personalitzades, un dels grans jaciments de negoci del futur més pròxim, en connexió amb les noves tecnologies. La jornada ha estat clausurada pel cap d’Operacions de Creuers del Port de Tarragona, Jordi Miquel Sendra.
Reptes i oportunitats
El Mediterranean Tourism Meeting té entre els seus objectius posar de manifest els nous reptes i oportunitats que afronta el sector turístic i proporcionar eines per augmentar la seva competitivitat. El simposi, un referent en el camp del turisme intel·ligent, la gastronomia i el món del vi, pretén aportar propostes i marcar estratègies de futur per tal de diversificar l’oferta turística i impulsar accions per captar un turisme de qualitat, recolzat en bases tan sòlides del nostre territori com la gastronomia mediterrània i l’enoturisme, entre d’altres.